Trikovi vrhunskih frizera - Kako ukovrdžati kosu

Ljepota.ba 08.03.2010 23:40
Trikovi vrhunskih frizera - Kako ukovrdžati kosu


To što možda niste rođeni sa savršeno kovrdžavom kosom, poput one koju viđate na modelima sa reklama za šampone, ne znači da ona jednog dana neće izgledati kao seksi i divlja "griva".
Pročitajte neke trikove vrhunskih frizera i vidjet ćete da put do savršenih uvojaka i nije tako trnovit...

Za kreiranje lokni možete staviti minival, koji će dati gotovo permanentne rezultate ili biste ih možda mogle napraviti same kod kuće. Iako su današnja sredstva za kućno stavljanje minivala jednostavna, nježna za kosu i blagog mirisa, ukoliko je to vaše prvo iskustvo sa ovim "uradi sama" postupkom, najbolje je da se obratite frizerki. Profesionalci znaju pravu veličinu viklera, nihov raspored na glavi, kao i tačnu količinu rastvora za minival koja je potrebna vašoj kosi. Ove bitne stavke teško je odrediti kod kuće.

Međutim, uvijek sami možete napraviti kratkotrajne, ali ne manje lijepe lokne. Predlažemo vam da isječete neku staru pamučnu majicu na 12 do 15 traka, te ih našpricate sredstvom za oblikovanje kose. Potom, umotajte pramenove vlažne kose u pamučne trake i vežite krajeve kako biste spriječili odmotavanje.

Na kraju, osušite kosu i sačekajte još 15 minuta prije nego što odvežete trake. Sada samo prstima "počešljajte" kosu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak