Nega kose - saveti za brži rast kose

Stil magazin 14.09.2010 14:29
Nega kose - saveti za brži rast kose


Posle letnjih vrućina kosi je potrebna rehabilitacija - za početak skratite krajeve i obezbedite odgovarajuće preparate koji će je ponovo oživetiKraj leta je idealno vreme da se posvetite svojoj kosi. Za početak - ošišajte se, jer oštećena kosa raste sporo i ne izgleda lepo. Iako kosa raste iz korena, a ne s vrhova, šišanjem krajeva uklanjaju se rascvetali delovi dlake, čime se sprečava da se rascepi šire dalje na ostatak zdrave vlasi. Skraćujte krajeve 1-2 cm na svakih 8 do 10 nedelja. Tako ćete podstaći rast kose.

Da bi kosa brže rasla, vlasište mora da bude dobro prokrvljeno, a da biste to postigli, masirajte kožu glave svaki put kada perete kosu. Masaža temena podstiče bolju prokrvljenost, ublažava stres i pomaže da se prirodna masnoća bolje rasporedi po temenu i kosi. Sve to može da dovede do boljeg funkcionisanja ćelija koje učestvuju u stvaranju folikula vlasi, pa se time omogućava optimalni rast kose.

Za brži rast kose odlični su i vitamini koje je najbolje konzumirati kroz ishranu. Naime, vitamini A, B, C i E odlični su za zdravlje i kvalitet kose, a u bolje snabdevenim apotekama možete kupiti i tablete koje su napravljene specijalno za brži rast kose.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak