Ukočeni zglobovi

Kurir 04.11.2009 18:49
Ukočeni zglobovi


Ukočenost se najčešće javlja u zglobovima prstiju, šaka, zglobovima kuka i kolena i pokretnim zglobovima kičmenog stuba, koji su i najaktivniji.Najčešći uzrok je oštećenje hrskavice usled traume, zapaljenja, naslednih faktora, ali često i iz nepoznatog razloga. Vrhovi kostiju ostaju nezaštićeni i međusobno se dodiruju, pa pri pokretu zgloba dolazi do trenja nezaštićenih delova, što vremenom dovodi do njihovog zadebljanja i nastanka koštanih izbočina. Trenje između kostiju izaziva bol. Početno razaranje hrskavice neki ljudi ne osećaju, dok su kod drugih simptomi veoma brzo izraženi.

Prvi značajan simptom koji se javlja je ukočenost, naročito u zglobovima šake. Ona je najizraženija ujutru, može da traje od 30 minuta do nekoliko sati. Obično se opisuje kao osećaj otuđenosti šaka (kao da je ruka u rukavici), nemogućnost savijanja i opružanja prstiju i otežano obavljanje svakodnevnih jutarnjih aktivnosti (pranje zuba, češljanje...). Prolazi nakon razgibavanja, ali samo do narednog jutra, kada se ponovo javlja. U početku ukočenost traje kraće, a kasnije je sve teža i dugotrajnija.

Bol je takođe čest simptom, javlja se najpre pri pritisku, zatim pri pokretu, a kasnije čak i u toku mirovanja. Bolovi mogu varirati po jačini, a opisuju se u vidu trnjenja, žarenja, paljenja... U ovo doba godine, kada nastupa period hladnih dana, oni se pojačavaju i stanje se pogoršava.

Pokretljivost zglobova se još više smanjuje s pojavom otoka koji nastaje usled zapaljenskog izliva u zglobu. U kasnijoj fazi, pored bolova, ukočenosti i otoka, može doći i do zahvatanja tetiva okolnih mišića, što dovodi do trajne deformacije zgloba. Lečenje treba započeti što pre!

„Zglobeks“ je potpuno prirodan preparat koji se preporučuje osobama sa ukočenim i bolnim zglobovima, olakšava pokrete, ublažava bol, smanjuje otok i upalu, a istovremeno štiti hrskavicu od daljeg propadanja.
To je biljni preparat u kapsulama, koji se može koristiti samostalno ili kao dodatak već postojećoj terapiji. Proizvodi se posebno patentiranom tehnologijom, koja omogućava da se iz korena belog božura izdvoje ukupni glikozidi. Višestruko pojačava efikasnost i smanjuje mogućnost pojave neželjenih efekata terapije. „Zglobeks“, klinički dokazano, utiče na očuvanje jetre, koja je vrlo često oštećena dugotrajnom primenom standardne antireumatske terapije. Ono što još ovaj preparat posebno izdvaja od ostalih preparata jeste i činjenica da se uzima samo jedna kapsula dnevno. Može se naći isključivo u apotekama, a pitanja o ovom preparatu možete uputiti lekarima na telefon 011 20 70 801, ili se informisati putem sajta www.zglobex.com.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak